A rizottó gyors, kiadós és egyszerűen elkészíthető étel, amit kedvünk és lehetőségeink szerint szinte bárhogyan készíthetünk, akár zöldségesen, húsosan, de akár gyümölcsökkel is . Én most egy lecsós változattal próbálkoztam.
Hozzávalók:
-
- 30dkg sertéscomb
- 25dkg rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1dl fehér bor
- 3-4 db lecsópaprika
- 4-5 db paradicsom
- 8dl húsleves alap (ha nincs leveskockából készüt is jó)
- víz, amennyit felvesz
- só, bors, cukor
- olaj
Első lépésként a hagymát felkockáztam és egy serpenyőben olajon üvegesre pároltam, amikor már jónak ítéltem hozzáadtam az apróra kockázott húst is és elősütöttem. Eközben a rizst egy másik edényben szintén üvegesre futattam az olajon, belekerült a hús.
Felöntöttem a borral, amikor elfőtte azt, az alaplét kezdtem adagolni , egyszerre kb. 1,5-2 decit, amikor elfogyott márcsak víz került bele,20 perc után belekerült a paprika és a paradicsom is, (nekem volt egy megbontott paradicsompürém, abból is tettem bele kb 2 evőkanálnyit. A végén sóztam, borsoztam és egy evőkanálnyi cukor is ment bele.
Jó étvágyat!
Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!