A gomba egy sokoldalú alapanyag, fogyaszthatjuk önmagában nyersen vagy sütve-főzve, de remek kiegészítője lehet húsételeknek, köreteknek is.
A gomba gazdag B-vitaminokban, káliumban és vasban, valamint az egyetlen növényi eredetű D-vitamin-forrás.
Hozzávalók:
- Kb.15 db csiperke gomba (opcionális)
- 250 gramm túró
- 5 dkg sajt
- 2 tk. kapor
- só
- bors
- kevés vaj tepsi kikenéséhez
A gombákat meghámozzuk , eltávolítjuk a tönkjét. A túrót villával összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és belekerül a kapor is, (adhatunk hozzá 1 gerezd fokhagymát is) majd megtöltjük a gombafejeket. Óvatosan nyomkodjuk bele a túrót , majd szórjuk meg a sajttal. Vajazzunk ki egy hőálló tálat vagy tepsit és előmelegített sütőben közepes lángon süssük puhára a gombát, kb 25 perc.
Fogyaszthatjuk bármilyen körettel, salátával, tartármártással.
Jó étvágyat!
Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!