A gomba egy sokoldalú alapanyag, fogyaszthatjuk önmagában nyersen vagy sütve-főzve, de remek kiegészítője lehet húsételeknek, köreteknek is.

A gomba gazdag B-vitaminokban, káliumban és vasban, valamint az egyetlen növényi eredetű D-vitamin-forrás.

Hozzávalók:

  • Kb.15 db csiperke gomba (opcionális)
  • 250 gramm túró
  • 5 dkg sajt
  • 2 tk. kapor
  • bors
  • kevés vaj tepsi kikenéséhez

A gombákat meghámozzuk , eltávolítjuk a tönkjét. A túrót villával összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és belekerül a kapor is, (adhatunk hozzá 1 gerezd fokhagymát is) majd megtöltjük a gombafejeket. Óvatosan nyomkodjuk bele a túrót , majd szórjuk meg a sajttal. Vajazzunk ki egy hőálló tálat vagy tepsit és előmelegített sütőben közepes lángon süssük puhára a gombát, kb 25 perc.

Fogyaszthatjuk bármilyen körettel, salátával, tartármártással.

Jó étvágyat!

Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!