Sokak mumosa a tejberizs, de kis odafigyeléssel egy olcsó , aránylag gyors vacsora vagy egy többféle módon variálható desszert a végeredmény, amit egyaránt fogyaszthatunk hidegen és melegen is.

Hozzávalók:

  • 25dkg rizs
  • 1 l tej
  • 2dl víz
  • 3-4 ek cukor
  • csipet só
  • 1 kávéskanál vanília aroma ( helyettesíthető)
  • egy marék mazsola (nálunk kimaradt,mert nem szeretik a gyerekek)

Egy vastagabb falú edénybe öntöm a vizet, majd a tejet , hozzáadok egy csipet sót és melegítem a tejet, de nem forralom , amikor már jó meleg beleöntöm a rizst és gyakori kevergetés mellett kb 20-30 percig főzöm alacsony lángon, amikor megfőtt a rizs ( ekkor még nem veszi fel az összes folyadékot)  hozzáadom a cukrot és a vanília aromát. 1-2 percig főzöm még, majd fedővel lefedve hagyom 10-15 percet állni . (attól függ mennyire éhes a család) Innentől mindenki saját döntése szerint fogyaszthatja hidegen vagy melegen, kakaóval, fahéjjal, dzsemmel, gyümölccsel , esetleg valamilyen öntettel,  pudinggal.

 

Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!