A hagymalekvárnak minden kétséget kizáróan az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Ez -a tulajdonképpen- karamellizált hagyma, remek kiegészítője lehet sülteknek, libamájnak,tökéletes hamburgerekbe, hotdogba, de önmagában friss kenyérrel fogyasztva is mennyei.
Hozzávalók:
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 nagy fej lilahagyma
- 2ek zsír (bármilyan, kókuszzsír is megfelelő)
- 2ek nádcukor (bármilyen megfelel)
- 1dl víz
- 1 csipet só
Én most is egy alap verziót készítettem. 1,5 ek cukrott karamellizáltam a zsíron egy serpenyőben. (a nádcukor gyorsabban barnul, mint a fehér társa, érdemes résen lenni) Amikor már szép színt kapott, belekerült a hagyma is, ilyenkor a cukor visszahűl és megszilárdul, nem kell aggódni elfog olvadni.
Ezt követően alacsony lángon alkalmanként kevergettem, amíg világosbarna színt nem kapott, ekkor rászórtam a maradék cukrot és ráöntöttem a vízet, amikor elfőtte nagyobb lángon , kevergetve sütöm tovább, amíg el nem éri a kívánt színt.
Jó étvágyat!
Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!