Szeretem a gyorsan , kevés hozzávalóból készülő ételeket, desszerteket ,a mostani csokis keksz is ilyen. Nagyon hasonlít az amerikaiak csokis kekszére.
Egy puha verzió készült, mi így jobban szeretjük.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- csipet só
- 25 dkg nádcukor( helyettesíthető)
- 20 dkg margarin
- 50 dkg liszt
- 1 tk. vanília aroma ( helyettesíthető van. cukorral)
- 1 tk. sütőpor
- 1tk. szódabikarbóna
- 1 tej dl
- 20dkg csokoládé
- ( adhatunk a tésztához kevés durvára vágott diót vagy mogyorót is)
A tojásokat a cukorral, vajjal , sóval habverővel habosra kevertem, ezután hozzá adtam a száraz hozzávalókat és a tejet. Simára kevertem és végül a darabokra vágott csoki is belekerült. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanál segítségével egymástól távolabb halmoztam. A tészta sütés közben terülni fog, ezért érdemes púpozottan rakni. A sütési idő, közepes lángon kb. 15 perc,( amíg a széle nem kezd el picit barnulni) A kekszekhez és a mézeskalácshoz hasonlóan ez is nyersnek tűnik még a sütési iső végeztével, de ahogy hűl elnyeri a megfelelő állagot.
Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!