A sárgaborsó sok konyhában, amolyan mostohagyerek, pedig kiváló fehérjeforrás , alacsony zsírtartalom mellett.
Készíthetünk belőle főzeléket, szendvicskrémet , salátát vagy levest. Nekem most utóbbira esett a választásom.
Hozzávalók:
- 400 gramm sárgaborsó
- 1 dl tejszín
- 2 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- cukor
- ecet
- olaj
A borsót megmostam, majd bőven felöntöttem vízzel és sóztam. Amikor már majdnem jónak ítéltem a borsót, belekerült a fokhagyma és a bors. Miután megfőtt botmixerrel összeturmixoltam. A lisztből, olajból és a paprikából kevés rántást készítettem (elhagyható) és berántottam vele a levest, ezt követően belekerült a tejszín. Mielőtt levettem a tűzről ízlés szerint került bele ecet és egy fél evőkanál cukor is. Pirított zsemlekockával és sajttal tálaltam.
Jó étvágyat!
Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!