A sárgaborsó sok konyhában, amolyan mostohagyerek, pedig kiváló fehérjeforrás , alacsony zsírtartalom mellett.

Készíthetünk belőle főzeléket, szendvicskrémet , salátát vagy levest. Nekem most utóbbira esett a választásom.

sárgaborsó  krémleves  ebéd  recept  leves

Hozzávalók:

  • 400 gramm sárgaborsó
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • cukor
  • ecet
  • olaj

sárgaborsó  krémleves  ebéd  recept  leves

A borsót megmostam, majd bőven felöntöttem vízzel  és sóztam. Amikor már majdnem  jónak ítéltem a borsót, belekerült a fokhagyma és a bors. Miután megfőtt botmixerrel összeturmixoltam. A lisztből, olajból és a paprikából kevés rántást készítettem (elhagyható) és berántottam vele a levest, ezt követően belekerült a tejszín. Mielőtt levettem a tűzről ízlés szerint került bele ecet és egy fél evőkanál cukor is.  Pirított zsemlekockával és sajttal tálaltam.

sárgaborsó  krémleves  ebéd  recept  leves

Jó étvágyat!

Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!