A hagymás rostélyos otthon is könnyen elkészíthető, finom fogás, amihez gyakorlatilag nincs szükség másra, mint húsra és jó sok hagymára.
Nálam most rendhagyó módon sertéshúsból készült.
Hozzávalók :
- 1kg karaj vagy tarja
- 4-5 evőkanál mustár
- 1,5 kg burgonya
- 4-5 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál liszt
- Só, bors
- Olaj
A húst felszeletelem, sózom, borsozom, kicsit kiklopfolom. A szeletek mindkét oldalát megkenem mustárral és egy tálba felöntöm olajjal, úgy hogy ellepje, ezt a folyamatot már a sütést megelőző este elvégezhetjük.
A burgonyát alaposan megmosom és héjában megfőzöm, amíg fődögél, addig a hagymát megpucolom és szeletekre vágom ( én egy uborlkaszeletelővel szoktam). A szeleteket karikákra szedem és egy zacskóba teszem, rákanalazom a lisztet. Összefogom a zacskót és összerázom, ezután a hagymát egy szűrőbe öntöm és lerázom a felesleges lisztet. Bő, forró olajban aranybarnára sütöm a hagymakarikákat.
A húst egy serpenyőben elősütöm, egy tepsibe sorakoztatom és a sütőben fejezem be a sütést.
Miután megfőtt a burgonya felkarikázom és forró olajban megsütöm.
Jó étvágyat!