A hagymás rostélyos otthon is könnyen elkészíthető, finom fogás, amihez gyakorlatilag nincs szükség másra,  mint húsra és jó sok hagymára. 

Nálam most rendhagyó módon sertéshúsból készült. 

Hozzávalók :

  • 1kg karaj vagy tarja
  • 4-5 evőkanál mustár
  • 1,5 kg burgonya
  • 4-5 fej vöröshagyma 
  • 4 evőkanál liszt
  • Só, bors
  • Olaj

A húst felszeletelem, sózom, borsozom, kicsit kiklopfolom. A szeletek mindkét oldalát megkenem mustárral és egy tálba felöntöm olajjal, úgy hogy ellepje, ezt a folyamatot már a sütést megelőző este elvégezhetjük. 

A burgonyát alaposan megmosom és héjában megfőzöm, amíg fődögél, addig a hagymát megpucolom és szeletekre vágom ( én egy uborlkaszeletelővel szoktam). A szeleteket karikákra szedem és egy zacskóba teszem, rákanalazom a lisztet. Összefogom a zacskót és összerázom, ezután a hagymát egy szűrőbe öntöm és lerázom a felesleges lisztet. Bő, forró olajban aranybarnára sütöm a hagymakarikákat. 

A húst egy serpenyőben elősütöm, egy tepsibe sorakoztatom és a sütőben fejezem be a sütést. 

Miután megfőtt a burgonya felkarikázom és forró olajban megsütöm. 

Jó étvágyat!