A hagyomásos bakonyi sertésborda, egy őshonos mangalica fajtáról , a bakonyi sertésről kapta a nevét. Ez a fajta az 1850-es évek környékén kihalt.
Sokan a bakonyi szóból származtatják az angolok "bacon" szavát. (szalonna).
Hozzávalók:
- 1kg sertéskaraj
- 2 nagy fej hagyma
- 30-40 dkg gomba
- 3 ek tejföl
- 1 paprika
- 2 paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk pirospaprika
- só
- bors
- majoranna
- olaj
- galuska vagy tészta köretnek
A hagymát felkockáztam, olajon üvegesre pároltam, majd ráfektettem a karaj szeleteket. Fehéredésig sütöttem, rászórtam a pirospaprikát, majd felöntöttem annyi vízzel ami ellepi, Hozzáadtam a elkockázott paradicsomot és a paprikát, sóztam. Amikor már majdnem jónak ítéltem a húst belekerült a szeletelt gomba, egy csipet majoranna és a fokhagyma is, kb 10-15 percig főztem még, mielőtt lehúztam volna a tűzről belekevertem a tejfölt, megvártam még újra felforr . Tésztával tálaltam( de galuskával az igazi.)
Jó étvágyat!
Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!