Szerettem volna kicsit feldobni ezt a vasárnapi ebédnek is tökéletesen illő ételt, szőlőszezon lévén , mi másra is eshetett volna  a választásom , a bundába a hozzá remekül passzoló sajt került.

Hozzávalók:

  • 1kg csirkemell
  • 3tojás
  • 20dkg liszt (+ a beforgatáshoz)
  • 2dl tej
  • 5dkg sajt
  • 40dkg rizs
  • kb.15-20  dkg magozott szőlő
  • olaj

A rizst kevés olajon megpirítottam, kétszeres mennyiségű vízzel felöntöttem, sóztam. Amikor megfőtt összekevertem a félbevágott, magozott szőlővel.

A csirkemellet felszeleteltem, sóztam és kicsit kiklopfoltam. A bundához a három tojást két csipet sóval felvertem,  hozzáadtam a lisztet és tej felét, egy kézi habverővel simára kevertem, végül belekeült a maradék tej és a reszelt sajt is. (én trappistát használtam)

Egy tányérba lisztet szórtam, ebben forgattam meg először a húst, majd a tésztában. Bő olajban készre sütöttem.

Jó étvágyat!

Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!