Szerettem volna kicsit feldobni ezt a vasárnapi ebédnek is tökéletesen illő ételt, szőlőszezon lévén , mi másra is eshetett volna a választásom , a bundába a hozzá remekül passzoló sajt került.
Hozzávalók:
- 1kg csirkemell
- 3tojás
- 20dkg liszt (+ a beforgatáshoz)
- 2dl tej
- 5dkg sajt
- só
- 40dkg rizs
- kb.15-20 dkg magozott szőlő
- olaj
A rizst kevés olajon megpirítottam, kétszeres mennyiségű vízzel felöntöttem, sóztam. Amikor megfőtt összekevertem a félbevágott, magozott szőlővel.
A csirkemellet felszeleteltem, sóztam és kicsit kiklopfoltam. A bundához a három tojást két csipet sóval felvertem, hozzáadtam a lisztet és tej felét, egy kézi habverővel simára kevertem, végül belekeült a maradék tej és a reszelt sajt is. (én trappistát használtam)
Egy tányérba lisztet szórtam, ebben forgattam meg először a húst, majd a tésztában. Bő olajban készre sütöttem.
Jó étvágyat!
Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!