A majonézt, másik nevén olajvajat , otthon is könnyen elkészíthetjük, arra viszont készüljünk fel, hogy az íze köszönő viszonyban sincs a boltban kapható verzióval. A hozzávalói egyszerűek , szinte minden háztartásban fellelhetőek. Az elkészült alapból készülhet salátaalap, tartármártás, de fogyaszthatjuk egyszerűen egy tojásos szendvicsben is. 

Hozzávalók:

  • 1 tojássárgája
  • 1,5 dl olaj
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 tk. cukor
  • pár csepp citromlé
  • csipet só

A tojássárgáját, a mustárt , a sót, cukrot és a citromlevet habverővel összekeverem, majd apránként, vékony sugárban adagolom hozzá az olajat.  Egy kis olajat öntök bele és addig keverem ,amíg fel nem veszi azt a tojás és így tovább, egyre krémesebb és sűrűbb lesz . Minél több olajat vesz fel, annál keményebb lesz, tehát nem kell attól tartani, hogy túl híg lesz a végeredmény.

Ha tartármártást szeretnénk készíteni, akkor adjunk még hozzá cukrot, borsot és tejfölt . Egy nagy tejfölhöz legalább két tojásból készült majonéz szükséges, természetesen a többi alapanyag mennyiségből is kétszeres mennyiségre lesz szükség.

Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!