Gyorsan elkészíthető ebéd, ami egy-egy árválkodó zöldség felhasználására is tökéletes. A hozzávalókat, fűszerezést kedvünk szerint variálhatjuk, én most azt osztom meg, hogy nálam hogyan készült.
Hozzávalók:
- csirkecomb (nálam 18 alsócomb)
- zöldségek( 3 répa, fél zacskó fagyasztott zöldégkeverék)
- fűszerek( mézes-mustáros fűszerkeverék)
- 2dl tejszín
- zsíradék
A répát meghámoztam, kevés vajon egy serpenyőben kicsit elősütöttem a fagyasztott zöldségekkel együtt. (nekem most ez volt itthon, bármi kerülhet bele kedvünk szerint).
Eközben a húst befűszereztem, ezúttal egy kész mézes-mustáros fűszerkeveréket használtam, ami igényelt még 2evőkanál mustárt és 1 evőkanál mézet. A zöldségeket egy jénaiba öntöttem és rásorakoztattam a csirkecombokat.
Lefedve 20 percig sütöttem, majd levettem a tetejét, meglocsoltam a húst a saját levével és 10 perc után leöntöttem a tejszínnel, pirulásig sütöttem. Petrezselymes rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat!
Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!