Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Everyday food

Karamellás-morzsás pohárdesszert

Könnyű , de játékos desszert. A tejszínhab könnyedsége, a karamell selymessége és a crumble roppanása igazi ízélmény az ízlelőbimbóknak.

Hozzávalók:

  • Morzsasüti tésztája (a recept itt)

(vaj, cukor, liszt 

  • 4-5  ek karamellkrém (leírás itt)
  • 3dl habtejszín

Kb. 15 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöttem a morzsát és miután kihűlt apróra tördeltem. 

A tejszínt kézi habverővel félig felvertem (ne legyen cukrozott) és 3ek karamellkrémet adtam hozzá, majd folytattam a folyamatot. 

A pohár aljába kevés krém került, rá a morzsa, újra krém, kevés karamell (ehhez 2-3evőkanálnyi mennyiséget melegített picit a mikróban, hogy folyékonyabb állagot kapjon) és így tovább . A tejszínes krémmel zártam. 

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Dulce de Leche

Mennyei latin-amerikai specialitás. Ízesíthetünk vele krémeket, süteményeket, kávét , kerülhet a fagylatkelyhekre...szomorú napokon , pedig fogyasszuk csak kanállal.

Szükségünk van tejre , nádcukorra , türelemre és kitartásra, viszont az eredmény garantált.

karamell  karamellkrém  dulce de leche

Hozzávalók:

1l tej

25dkg cukor

csipetnyi só

Egy vastagabb falú edénybe , alacsony lángon főzni kezdtem a cukrot a tejjel, az első óra elég esménytelenül telt, alkalmanként megkevertem,  

Másfél óra elteltével elkezdett egyre sötétedni, majd sűrösödni a tej.

A második óra végére kaptam egy puding sűrűségű karamellkrémet, amit egy üvegbe töltöttem és hűtőben tárolom .  Az eltarthatóságáról nem tudok nyilatkozni, nálunk nincs ideje megromlani.

karamell  karamellkrém  dulce de leche

Megjegyzés: Korábban kristálycukorból készítettem és az íze meg sem közelíti a nádcukorból készült verziót.

Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Legfrissebb bejegyzések

Everyday food

blogavatar

Gyors, egyszerű ételek a mindennapokra.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek