Mennyei latin-amerikai specialitás. Ízesíthetünk vele krémeket, süteményeket, kávét , kerülhet a fagylatkelyhekre...szomorú napokon , pedig fogyasszuk csak kanállal.
Szükségünk van tejre , nádcukorra , türelemre és kitartásra, viszont az eredmény garantált.
Hozzávalók:
1l tej
25dkg cukor
csipetnyi só
Egy vastagabb falú edénybe , alacsony lángon főzni kezdtem a cukrot a tejjel, az első óra elég esménytelenül telt, alkalmanként megkevertem,
Másfél óra elteltével elkezdett egyre sötétedni, majd sűrösödni a tej.
A második óra végére kaptam egy puding sűrűségű karamellkrémet, amit egy üvegbe töltöttem és hűtőben tárolom . Az eltarthatóságáról nem tudok nyilatkozni, nálunk nincs ideje megromlani.
Megjegyzés: Korábban kristálycukorból készítettem és az íze meg sem közelíti a nádcukorból készült verziót.
Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!