Mennyei latin-amerikai specialitás. Ízesíthetünk vele krémeket, süteményeket, kávét , kerülhet a fagylatkelyhekre...szomorú napokon , pedig fogyasszuk csak kanállal.

Szükségünk van tejre , nádcukorra , türelemre és kitartásra, viszont az eredmény garantált.

karamell  karamellkrém  dulce de leche

Hozzávalók:

1l tej

25dkg cukor

csipetnyi só

Egy vastagabb falú edénybe , alacsony lángon főzni kezdtem a cukrot a tejjel, az első óra elég esménytelenül telt, alkalmanként megkevertem,  

Másfél óra elteltével elkezdett egyre sötétedni, majd sűrösödni a tej.

A második óra végére kaptam egy puding sűrűségű karamellkrémet, amit egy üvegbe töltöttem és hűtőben tárolom .  Az eltarthatóságáról nem tudok nyilatkozni, nálunk nincs ideje megromlani.

karamell  karamellkrém  dulce de leche

Megjegyzés: Korábban kristálycukorból készítettem és az íze meg sem közelíti a nádcukorból készült verziót.

Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!