Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Everyday food

Sárgaborsó krémleves

A sárgaborsó sok konyhában, amolyan mostohagyerek, pedig kiváló fehérjeforrás , alacsony zsírtartalom mellett.

Készíthetünk belőle főzeléket, szendvicskrémet , salátát vagy levest. Nekem most utóbbira esett a választásom.

sárgaborsó  krémleves  ebéd  recept  leves

Hozzávalók:

  • 400 gramm sárgaborsó
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • cukor
  • ecet
  • olaj

sárgaborsó  krémleves  ebéd  recept  leves

A borsót megmostam, majd bőven felöntöttem vízzel  és sóztam. Amikor már majdnem  jónak ítéltem a borsót, belekerült a fokhagyma és a bors. Miután megfőtt botmixerrel összeturmixoltam. A lisztből, olajból és a paprikából kevés rántást készítettem (elhagyható) és berántottam vele a levest, ezt követően belekerült a tejszín. Mielőtt levettem a tűzről ízlés szerint került bele ecet és egy fél evőkanál cukor is.  Pirított zsemlekockával és sajttal tálaltam.

sárgaborsó  krémleves  ebéd  recept  leves

Jó étvágyat!

Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Házi majonéz

A majonézt, másik nevén olajvajat , otthon is könnyen elkészíthetjük, arra viszont készüljünk fel, hogy az íze köszönő viszonyban sincs a boltban kapható verzióval. A hozzávalói egyszerűek , szinte minden háztartásban fellelhetőek. Az elkészült alapból készülhet salátaalap, tartármártás, de fogyaszthatjuk egyszerűen egy tojásos szendvicsben is. 

Hozzávalók:

  • 1 tojássárgája
  • 1,5 dl olaj
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 tk. cukor
  • pár csepp citromlé
  • csipet só

A tojássárgáját, a mustárt , a sót, cukrot és a citromlevet habverővel összekeverem, majd apránként, vékony sugárban adagolom hozzá az olajat.  Egy kis olajat öntök bele és addig keverem ,amíg fel nem veszi azt a tojás és így tovább, egyre krémesebb és sűrűbb lesz . Minél több olajat vesz fel, annál keményebb lesz, tehát nem kell attól tartani, hogy túl híg lesz a végeredmény.

Ha tartármártást szeretnénk készíteni, akkor adjunk még hozzá cukrot, borsot és tejfölt . Egy nagy tejfölhöz legalább két tojásból készült majonéz szükséges, természetesen a többi alapanyag mennyiségből is kétszeres mennyiségre lesz szükség.

Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Hagymás rostélyos 

A hagymás rostélyos otthon is könnyen elkészíthető, finom fogás, amihez gyakorlatilag nincs szükség másra,  mint húsra és jó sok hagymára. 

Nálam most rendhagyó módon sertéshúsból készült. 

Hozzávalók :

  • 1kg karaj vagy tarja
  • 4-5 evőkanál mustár
  • 1,5 kg burgonya
  • 4-5 fej vöröshagyma 
  • 4 evőkanál liszt
  • Só, bors
  • Olaj

A húst felszeletelem, sózom, borsozom, kicsit kiklopfolom. A szeletek mindkét oldalát megkenem mustárral és egy tálba felöntöm olajjal, úgy hogy ellepje, ezt a folyamatot már a sütést megelőző este elvégezhetjük. 

A burgonyát alaposan megmosom és héjában megfőzöm, amíg fődögél, addig a hagymát megpucolom és szeletekre vágom ( én egy uborlkaszeletelővel szoktam). A szeleteket karikákra szedem és egy zacskóba teszem, rákanalazom a lisztet. Összefogom a zacskót és összerázom, ezután a hagymát egy szűrőbe öntöm és lerázom a felesleges lisztet. Bő, forró olajban aranybarnára sütöm a hagymakarikákat. 

A húst egy serpenyőben elősütöm, egy tepsibe sorakoztatom és a sütőben fejezem be a sütést. 

Miután megfőtt a burgonya felkarikázom és forró olajban megsütöm. 

Jó étvágyat! 

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Csirkemell sajtos párizsi bundában szőlős rizzsel

Szerettem volna kicsit feldobni ezt a vasárnapi ebédnek is tökéletesen illő ételt, szőlőszezon lévén , mi másra is eshetett volna  a választásom , a bundába a hozzá remekül passzoló sajt került.

Hozzávalók:

  • 1kg csirkemell
  • 3tojás
  • 20dkg liszt (+ a beforgatáshoz)
  • 2dl tej
  • 5dkg sajt
  • 40dkg rizs
  • kb.15-20  dkg magozott szőlő
  • olaj

A rizst kevés olajon megpirítottam, kétszeres mennyiségű vízzel felöntöttem, sóztam. Amikor megfőtt összekevertem a félbevágott, magozott szőlővel.

A csirkemellet felszeleteltem, sóztam és kicsit kiklopfoltam. A bundához a három tojást két csipet sóval felvertem,  hozzáadtam a lisztet és tej felét, egy kézi habverővel simára kevertem, végül belekeült a maradék tej és a reszelt sajt is. (én trappistát használtam)

Egy tányérba lisztet szórtam, ebben forgattam meg először a húst, majd a tésztában. Bő olajban készre sütöttem.

Jó étvágyat!

Ha az elsők között szeretnél értesülni az új receptekről, akkor kövess a Facebookon vagy az Instagramon!

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Karamellás-morzsás pohárdesszert

Könnyű , de játékos desszert. A tejszínhab könnyedsége, a karamell selymessége és a crumble roppanása igazi ízélmény az ízlelőbimbóknak.

Hozzávalók:

  • Morzsasüti tésztája (a recept itt)

(vaj, cukor, liszt 

  • 4-5  ek karamellkrém (leírás itt)
  • 3dl habtejszín

Kb. 15 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöttem a morzsát és miután kihűlt apróra tördeltem. 

A tejszínt kézi habverővel félig felvertem (ne legyen cukrozott) és 3ek karamellkrémet adtam hozzá, majd folytattam a folyamatot. 

A pohár aljába kevés krém került, rá a morzsa, újra krém, kevés karamell (ehhez 2-3evőkanálnyi mennyiséget melegített picit a mikróban, hogy folyékonyabb állagot kapjon) és így tovább . A tejszínes krémmel zártam. 

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Legfrissebb bejegyzések

Everyday food

blogavatar

Gyors, egyszerű ételek a mindennapokra.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek